Coronavirus en het effect ervan op de geestelijke gezondheid

New Interior Collection

We kunnen er niet omheen: het Coronavirus. Het heeft een grote impact op iedereen. Het is iets nieuws, een situatie die we niet kennen en allemaal nog nooit eerder hebben meegemaakt.

Door de verscherpte maatregelen proberen we de verspreiding van het virus te beperken. Dat betekent meer thuis zijn, thuiswerken, minder sociaal contact en heel vaak handen wassen. 

Dit is noodzakelijk, maar het zorgt ook voor ingrijpende veranderingen. In je dagelijkse leven, je werk, je contact met anderen of je gezondheid. Dat kan invloed hebben op je mentale weerstand. Het kan bijvoorbeeld klachten als somberheid, angst, stress of eenzaamheid triggeren. 

Alle media zitten het Coronavirus op de hielen en we worden overspoeld door nieuws. Van alles passeert de revue: goede nieuws, slecht nieuws, nepnieuws. In een situatie als deze zijn we allemaal op zoek naar duidelijkheid en controle. Maar hoe houden we ons hoofd boven water in de grote stroom aan informatie, meningen en adviezen? We houden ons allemaal bezig met de vraag wat de impact is op onszelf en onze omgeving. Het is helemaal niet raar als je zorgen hebt, piekert en je onrustig, overweldigd of angstig voelt.

30% discount on appearals

Trendy cooking tonight

Als je angstig voelt is het ondernemen van iets nieuws vaak een uitdaging. Door onze website te bezoeken heb je al een eerste stap genomen: bewustwording en onderzoek naar jouw situatie. Hieronder staan een paar tips waarmee je meteen mee aan de slag kan.

Ademhalings oefening